Anyák napja

Letöltés:Audio icon 20170507_de.mp3

Videó letölthető: Letöltés

Hirdetés: Családos tábor

 • Helye: Kazincbarcika melletti Nagybarcán helyezkedik el a Didergő tanya
 • Ideje: július 18-23 (kedd-vasárnap)
 • Előnyök: a táborban együtt tudunk lenni egymással és a gyerekeinkkel és Istenhez is közelebb tudunk kerülni a lelki feltöltődés által, a környék sok kirándulási lehetőséget ad: például Szilvásvárad, Szalajka-völgy, Vadnai-tó
 • Program: délelőttönként Varjú Lajos és Kati tréninget tartanak, esténként dicsőítés lesz és Sámuel hirdeti az igét
 • Elhelyezés: 3-5 ágyas szobákban és sátorban
 • Költségek: a teljes ellátás díja a házakban lakóknak 22 000 Ft, a sátrazóknak 15 000 Ft, (óvodásoknak 16 000 illetve 9 000 Ft, 3 éves kor alatt 10 000 illetve 3 000 Ft), az összegeket június 11-ig kell befizetni Murányiné Füredi Adélnál, vagy Pordán Nikolettnél

Kérdések a 139. Zsoltárhoz

 1. Olvasd el az 1-6 verset. Milyen érzéseket váltana ki belőled ezek a sorok? Vannak-e most olyan körülmények, amik miatt nehéz elhinned Dávid vallomását? Szerinted Dávid életében voltak hasonló helyzetek? Miért merte mégis mindezt leírni?
 2. Olvasd el a 7-12 verset. Volt már életedben olyan, hogy szerettél volna Isten elől elfutni? Miért? Tudnál Dávid életéből hasonló esetet felidézni? (32. Zsoltár 3-7, 51. Zsoltár 5 vers)
  Hogyan vált az éjszak világossággá az életedben?
 3. Olvasd el a 13-18 verset. (Egyszer keresztyén orvostan és gyógyszerészhallgatók konferenciáján kellett igét hirdetnem, ahol tudományos előadásokat is hallhattunk abortuszról, genetikáról. Én magam is összezsugorodtam, hallgatva az egyik professzort a genetikai térképünk jövőbeni megrajzolásáról és lehetséges felhasználásáról. Nem volt túl szívderítő, amikor azon agyaltam, hogy családomban ki milyen betegségben szenvedett vagy halt meg. Eléggé lehervadtunk az előadás végére. Ezek után volt egy rövid szünet és arra kértek, hogy evangéliumot hirdessek a részvevőknek. Volt nekem egy igém és jegyzetem, de úgy éreztem, hogy az itt most nem fog célba érni. Imádkoztam és Isten ezt a szakaszt (139. Zsoltár 13-18) hozta elém. Szinte látható volt amint az olvasás közben az emberek kezdtek magukhoz térni az előző előadás után.) Vannak-e életedben genetikailag lehetséges betegségek miatti félelmeid? Miben segíthetnek neked Dávid sorai?
 4. Olvasd el a 23-24 verset. Miét jobb, ha Isten vizsgál minket mint mi saját magunkat?