Kérdőív kiscsoportoknak

Kedves Testvérem!

Sorozatunk része az alábbi kérdőív. Kérlek imádkozó szívvel töltsd ki. Személyes csendességedben és kiscsoportodban legyen imatéma minden hiányos terület. Ami viszont jó azért adjunk Neki minden dicsőséget és hálát!

Köszönettel: Sámuel

(A kérdőív Word dokumentumként is letölthető)

Mennyire Isten központú a gyülekezeted?

5 – minden héten 4 – gyakran 3 – időnként      2 – néha 1- ritkán 0 – soha

_____1. Várakozó imádság az istentisztelet előtt, alatt és után. Isten helyreállító kegyelmét kérjük minden szinten: értelmi, érzelmi, és testi. Gyülekezetünk olyan hely, ahol Isten helyreállító, gyógyító munkája rendszeresen megjelenik.

_____2. Erőteljes, biblikus, kompromisszum nélküli igehirdetések hangoznak el, ahol az emberek tényleg érzik, hogy Isten hatalommal szól a szívükhöz olyan módon, hogy tagadhatatlanul tapasztalják a Szentlélek munkáját az életükben. Nem lehet a Szent Szellem meggyőző és bűnbánatra indító jelenlétét letagadni vagy elutasítani.
_____3. Ahol az emberek igyekeznek az istentiszteletre, hogy elől ülhessenek, mert a dicsőítés kifejező, őszinte, megmozgatja az érzelmeket is. Hangosan együtt énekelünk, Istenhez emeljük a kezeinket. Isten jelenlétben sírhatunk, szívünk megmozdul, ahogyan Krisztus nevét felemeljük. Mindenki részt vesz a dicsőítésben az első sortól a leghátsóig. Az egész dicsőítés megérint, az első énektől az utolsóig. Azoknak a dicsőítése, akik ismerik Istent, bizonyságtétel azok felé, akik még nem ismerik Őt.
_____4. Ahol a megtérések folyamatosak, gyülekezet szüntelenül növekszik, mert az emberek szeretnék, ha a barátaik, ismerőseik is megtapasztalnák azt, amiben nekik részük volt. Mindenféle típusú embert megérint Isten: az üzletemberektől (aki megértette, hogy Istenhez képest semmit sem ér a pénz) a lezüllött embereken át (aki felfedezte Isten átformáló erejét és szabadítását a nyomorúságában).
____5. Ahol a faji, gazdasági, szociális, nyelvi és generációs sokszínűség növekszik, mert ami számunkra közös az Úrban nagyobb, mint az, ami szétválasztana. Ahol a tetovált, piercinges férfi ott ül az üzletember mellett, és az alul öltözött nőt is nagy szeretettel fogadják a tagok, mert mindnyájan emlékszünk arra, hogy valamikor mi is olyanok voltunk.

_____6. Ahol a tagok legnagyobb része rendszeresen találkozik kiscsoportokban, ahol egymást bátorítják az Istennel való kapcsolatra. Ahol kapcsolatok virágoznak és követik a bibliai mintát, ami a kegyelemről és igazságról szól. Nem a felszínes kegyelem, ami mindent elnéz, hanem az igaz kegyelem, ami a legjobbért küzd. Ahol a hívők egymást szeretik, egymásnak megbocsátanak, és egymás terhét hordozzák.

_____7. Ahol presbiterek vezetnek, széthúzást nem engednek, és biblikus intések is történnek. De a vezetők figyelnek és tanulnak is. Szeretik az embereket és munkálják az egységet a gyülekezetben.

_____8. Ahol Krisztus uralkodik, és egyre jobban van magasztalva az emberek szívében. Ahol a hálaadás jószívűséget és jótékonyságot teremt. Tanítványsági kapcsolatok alakulnak ki, a tanítványok pedig vezetőkké nőnek fel. Olyanokká, akik kirendelhetőek csoportvezetésre a városban, gyülekezetplántálásra a környező településeken.

_____9. Ahol a szegények szükségeit betöltik, a börtönben levő foglyokat és betegeket meglátogatják, az idegeneket befogadják, és az özvegyeket nem hanyagolják el. Ahol ezek a prioritások nem csak tervezett szolgálatok, hanem természetes módon áradnak szíveinkből.

_____10. Ahol mindezek a dolgok kézzel tapinthatóak. Mindenki látja, tudja és gyönyörködik benne. Egyértelmű, hogy mindezek nem egy személyhez vagy programhoz köthetőek, hanem Istenhez.  A gyülekezet hálás és Istent dicsőíti mindezért.

Értékelés:

Add össze a pontszámokat.
40-50 pont – Vertikális Gyülekezeted van Isten dicsőségére. Csak így tovább!
30-40 pont – Az átlagosnál vertikálisabb. Nézd át a felmérést, hogy hol tudsz javítani.
20-30 pont – Érzékeled, hogy túl horizontális gyülekezeted? A sorozatunk segítséget ad.
10-20 pont - Jó az őszinteséged, de itt az idő, hogy térdre ereszkedj!
0-10 pont – Az ilyen gyülekezetekről később lesz szó sorozatunkban. Isten újat akar kezdeni. 

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Kérdőív35.5 KB