Kiút a 22-es csapdájából

„Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert rá fog törni mindazokra, akik a föld színén laknak. Legyetek tehát éberek, és szüntelen könyörögjetek, hogy legyen erőtök kimenekülni mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.” Lukács 21,34-36

Drága Gyülekezet!

Fenekestől felfordult vajúdó világunkon csodálkoznunk sem kell olyan nagyon, ha komolyan vesszük Jézus fent idézet mondatait. Előre szólt és figyelmeztette mindenkori tanítványait a hirtelen jövő csapdákat rejtő időkre. Hogy lesznek ilyen napok 2022-ben az nem kérdés. Az viszont kérdés, hogy hogyan fog minket követőit érinteni.

Imahetünkkel és az azt követő hétfő esti imaközösségeinkkel szeretnénk magunkat és egymás ébreszteni, illetve ébren tartani nehogy szívünk elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg minket az a nap, mint valami csapda”.

Legyünk tehát éberek, és szüntelen könyörögjük, hogy legyen erőnk kimenekülni mindazokból, amik történni fognak, hogy megállhassunk az Emberfia előtt.”

Imádkozó szívvel várunk!