Mit tehet a háború a halált illetően?

„Célozd meg a mennyet, és ráadásként megkapod a földet is. Célozd meg a földet, s egyik sem lesz a tiéd." C.S.Lewis

Drága Gyülekezet, kedves Testvéreim!

Mivel mottónak egy C.S.Lewis idézetet választottam, hadd folytassam egy másik idézetével, ami igen aktuális. Ő egy olyan korban írta le az alábbi sorokat, amikor nem egy járvány, hanem a II. Világháború tizedelte Európa lakosságát.

„Mit tehet a háború a halált illetően? Egész biztos, hogy nem teszi gyakoribbá, előbb vagy utóbb 100% hogy mindannyian meghalunk, a százalékarány nem növelhető. Előrébb hozhatja viszont a halálunk pillanatát, de nehezen hiszem, hogy ettől félnénk… Mindezeket figyelembe véve mégis tesz valamit a háború a halált illetően. Arra kényszerít, hogy gondoljunk rá. A háború valóságossá teszi számunkra a halált, egy olyan dologgá, amit áldásnak tartottak az első keresztyének.” C.S.Lewis

Most pedig helyettesítsük a háború szót a víruséval:

„Mit tehet a vírus a halált illetően? Egész biztos, hogy nem teszi gyakoribbá, előbb vagy utóbb 100% hogy mindannyian meghalunk, a százalékarány nem növelhető. Előrébb hozhatja viszont a halálunk pillanatát, de nehezen hiszem, hogy ettől félnénk… Mindezeket figyelembe véve mégis tesz valamit a vírus a halált illetően. Arra kényszerít, hogy gondoljunk rá. A vírus valóságossá teszi számunkra a halált, egy olyan dologgá, amit áldásnak tartottak az első keresztyének.”

Soha vissza nem térő lehetőséget kaptunk az evangélium hirdetésére egy olyan korban, amikor az emberek többet gondolnak a halálra, mint máskor. Éljünk ezzel, tegyünk bátran bizonyságot a bennünk élő reménységről.

Örömmel tapasztalom, hogy lassan minden kiscsoport kezd felzárkózni a karantén kihívásaihoz. Bátorítom azokat, akik nem járnak, de vágynak a közösséget megélni ezekben az időkben is, jelentkezzenek nálam vagy valamelyik csoportvezetőnél.

Ezen a héten újra indul a barátkozók órája online térben. Péntek este 18 órától, szombat délután 16:30-tól. A péntekire nálam (+36208860639) a szombatira Bruder Gergőnél lehet jelentkezni (+36205192693)

A vasárnapi istentisztelet idejére készítsetek kenyeret és bort az asztalotokra. Sajátos módon, de úrvacsorázni fogunk. A mostani időkben különösen fontos megtapasztalni úrvacsorai közösségben is Krisztushoz és egymáshoz tartozásunk örömét.

Szeretettel,

Sámuel