bizonyságtétel

Névtelenül

Rendszeresen hallgatom az igehirdetéseket. Nagy-nagy örömet, segítséget jelent nekem. Sokszor előfordul, hogy épp azokról a dolgokról van szó, amiken én is átmegyek. Ebből szerettem volna egyet megosztani az olvasókkal, az Úr iránti hálával.

Dr. Fekete Lászlóné vasárnapi "babaköszöntésénél" jutott eszembe a közelmúlt egyik eseménye, hogyan lett az Ige ("senki nem ragadhatja ki őket az én kezemből") gyakorlati valóság a családunk számára.

L. B. bizonyságtétele

Az életem sikerének csúcsán egy túlteljesítő és elfogadás függő voltam. A külvilág felé sikeresnek tűntem. Egy jó ember voltam, aki dolgoztam, lediplomáztam az egyetemen, pénzt gyűjtöttem, lakást, autót és hajót vettem. Ittam, és élveztem a bulikat. Találtam egy sikeres, hosszú távú munkát. Találtam férjet, majd adoptáltam egy lánygyermeket. Találtam egy gyülekezetet, és elkezdtem Istenről tanulni, korábban nem ismertem Őt. Aztán nyugdíjba vonultam a munkahelyemről, és elszigetelten éltem otthon a kisbabával. Magányos és betöltetlen voltam. Mi a baj velem? – kérdeztem.

A reiki, a chi-kung és a Biblia

Pénteken történt az eset. Egy orvoslátogató kolléganő érkezett hozzánk, mindenféle ajánlattal, amiket azonnal elutasítottam. Részben azért, mert cégszinten tiltott a külső akciókban részt venni, másrészt millió dolgom volt. "Csak legyen ennek a látogatásnak minél hamarabb vége, nincs nekem erre időm ..." - gondoltam.

Ez az én történetem

Józsa Tímea, a Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete Budapesti irodájának személyzeti koordinátora

2006-ban ismertem meg az Urat, mint Megváltómat, s ekkor indultam el a küldetés útján. Ebben az időszakban egy nagyvállalatnál dolgoztam logisztikai területen, s közben aktívan szolgáltam a gyülekezetemben, Kecskeméten. A Wycliffe-fel a 2009-es Missziós Táborban találkoztam, és ott értettem meg azt is, hogy mi az Úr célja az életemmel. ... [folytatás a Mindenkiért Magazin 6.oldalán]

Isten akarata az, hogy megszenteljen bennünket

 

Minél jobban tudatában vagyunk saját alkalmatlanságunknak, annál alkalmasabb eszközzé válunk Isten kezében.

Amikor csatlakoztam a hajóhoz, érdeklődve hallottam a korábbi önkéntesek beszámolóit. Ők mesélték, hogy két év alatt több mint húsz országban megfordultak. Természetesen nem ez volt a fő ok, amiért kijöttem, de azért reméltem, hogy ez igen kellemes mellékhatása lesz a missziós szolgálatnak. ...

Forrás: www.parokia.hu

(Szabó Viktor önkéntes a Távol-Keleten horgonyzó Logos Hope nevű óceánjárón.)

A fodrásznál

Ma reggel egyszer csak beugrottam a fodrászomhoz. Nem akartam még menni, de "Valaki" beterelt az üzletbe. Egy nagyon elkeseredett fodrásznő fogadott, aki elsorolta mennyi baja van, mennyire nincs pénze, milyen problémái vannak a fogaival, mennyi sokba fog az neki kerülni, mennyi kiadása van a szalagavatós fiával, mi van, ha hetekre kiesik a munkából, ő egyedül van ... stb. stb. stb.

A böjtről és Isten szabadításáról

Kissé félve kezdek a bizonyságtételembe. Szeretném előre kiemelni, hogy két fogalmat nem akarok összemosni: a fogyókúra és a böjt fogalmát. Bár külsőre mindkettő az étkezés valamilyen korlátozását jelenti, de mégis egész másról van szó. Mert amíg a fogyókúra biológiai, testi célokat tűz ki, addig a böjt az Istennel való kapcsolat megújításának, megerősítésének egy eszköze.

Feliratkozás RSS - bizonyságtétel csatornájára