Mire hívunk?

Tanítványi közösségre

Célunk hogy együtt megismerjük jobban Istent és taníványi közösségben éljünk együtt, egészen a legfiatalabbaktól az idősekig. 
Szeretettel várunk Téged is ha érdeklődsz Isten iránt és szükséged van egy közösségre.

Házicsoportok

Ahogy az emberi test sejtekből, szövetekből és szervekből épül fel, úgy a gyülekezetünk is kisebb egységekből áll, „hogy minden egyes tagja erejéhez mérten közösen munkálja a test növekedését, hogy épüljön szeretetben.” (Ef 4,15) Ezek a kisebb egységek 8-12 fős ”kiscsoportok”, ahol a tagok „egymás terhét hordozzák”, egymást hitben erősítik, egymásért imádkoznak, egymást tanácsolják és vigasztalják.

A kiscsoporthoz kapcsolódás történhet egy csoporttaggal való személyes ismertség útján vagy lelkész/presbiter tanácsa alapján. Ha szeretnél csatlakozni itt felveheted velünk a kapcsolatot.

Ifjúsági alkalmak

Az ifjúsági csoportunk olyan hely, ahol fiatalok találkozhatnak egymással és Jézussal. Itt barátságokat köthetnek és együtt nőhetnek hitükben. Ha te is legalább 7. osztályos vagy de nem még nem múltál el 30 éves, gyere bátran és tegyél egy próbát, szeretettel várunk 18:00 órától szombatonként!

Ha további információra van szükséged itt felveheted velünk a kapcsolatot.

Royal Rangers

Isten egy nagyon különleges, izgalmas, kalandokkal teli életre hív bennünket. Ezért is mondjuk a Royal Rangers mottónk szerint: „Légy készen! Készen minden időben.” Igyekszünk készen lenni és a fiatalokat is felkészíteni a különböző kihívásokra, feladatokra – tanulással és játékkal egyaránt. Ezekre a programokra várjuk a 6 és 17 éves kor közötti gyermekeket, fiatalokat.

Ha úgy érzed hogy érdekes lehet számodra vagy gyermekednek ez a csoport, vedd fel velünk itt a kapcsolatot.

Gyerek foglalkozások

Vasárnapi istentisztelet alatt a 2,5-14 éves gyermekeknek korcsoportonként foglalkozást is tartunk. Ezeknek célja a Biblia alapján Isten megismerése és a hitük elmélyítése, játékos tevékenységek és tanítások révén. Hisszük hogy a magvetés elkezdődhet már ekkor is életükben, ami egy számukra barátságos és támogató környezetben történhet.

Ha további információra van szükséged itt felveheted velünk a kapcsolatot.

Szolgálatra

„Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” Mk 10,45
Célunk hogy Jézus mintája alapján egy szolgáló közösség legyünk, ahol az Ő dicsőségére van lehetőség szolgálni mindannyiunk számára valamilyen módon. Ezért bátorítunk arra hogy ha már egy megtért hívő ember vagy, és szeretnél valamelyik lentebb bemutatott szolgálathoz csatlakozni, akkor keress meg minket és segítünk neked ebben!

Tanítványozás és közösségépítés

Ahhoz hogy valami elromoljon, akár kapcsolat, akár házasság, majdhogynem elég a semmittevés. Hisszük hogy Isten gyógyulást tud hozni és fel tudja építeni azokat a kapcsolatokat is amik emberileg lehetetlennek tűnnek. Lelkigondozói csapatunk ebben segít.

Gyülekezetünk tagjai hétköznapok során nem Istentiszteleten vagy Bibliaórán, hanem házi közösségekben vesznek részt. Terhek és örömök megosztása, közös étkezés, egymásért való közbenjárás szeretetközösségben valósulhat meg.

A harcainkat térden állva kell megvívni. Nem test és vér ellen van a harcunk, ahogy Isten szava mondja, hanem szellemi síkon lévő támadások ellen. Ezekkel szemben imádsággal tudunk küzdeni. Az Imaharc része a hétfő esti imaközösségünk is.

A kisgyermekes anyukák számára általában kéthetente délelőtt találkoznak gyülekezetünk külön termében, ahol az ő hétköznapjaikat leginkább érintő témákat tudnják megbeszélni, megvizsgálni az ige fényében, és egymásért imádkozni.

Gyakorlati feladatok gyülekezetünkben

A levegő láthatatlan, de ha nincs, hamar észrevesszük. Ilyen láthatatlan szolgálat az alkalmaink közvetítése, hangosítása valamint a tartalmak szerkesztése és rendszerezése.

Szeretnénk gyülekezetünket láthatóvá tenni nem csak a youtubeon de egyéb felületeken is mind online, mind offline. Ez a média szolgálat célja.

Egyre több idegen nyelvű látogatónk van. Számukra biztosítunk angol nyelvre tolmácsolást az istentiszteleti alkalmakon. A házicsoportjuk részére helyszínt biztosítunk és akik angol nyelven szeretnének testvéri és igei közösséget kialakítani, azokat szeretettel várjuk!

Istentiszteletünk után a kávéházban lehet leülni és beszélgetni egy kávé, üdítő, némi sütemény mellett. Ugyanez a szolgálat felelős a nagyobb évközi rendezvények kávéházi ellátásáért.

A Jövő építői

Gyülekezetünkben hála Istennek sok gyermek született. Ez a szolgálat 2.5 éves kortól, korosztályok szerint biztosít lehetőséget a gyermekeknek arra, hogy Istennel és a Bibliával játékos formában ismerkedjenek meg. Istentiszteletek alatt kreatív bibliai foglalkozásokon vehetenek részt. Több egyéb rendezvény (táborok, tinirendezvények) is ezt a korosztályt célozza meg.

"Légy készen! Készen minden időben!”

Ez a mottója a szervezetnek, ami kifejezi azt a vágyat, amire ez az egész munka épül: felkészíteni a gyerekeket a kreatív és önálló munkára, a játékra, Isten és az általa alkotott csodálatos természet ismeretére, szeretetére, tiszteletére, a társai felé való szolgálatkészségre, az egészséges életre és egészséges gondolkodásra.

Ez a szolgálat szombatról szombatra biztosít lehetőséget az ifi korosztálynak arra, hogy egy számukra létrehozott közösségi térben Istennel és egymással közösségben lehessenek, és estéjüket biztonságos környezetben együtt tölthessék, igei üzenettel, imádsággal, játékkal és ismerkedéssel.

Szívünk hálaéneke: zenei szolgálatok

Az ifjúsági alkalmakon dicsőítő szolgálat.

Nincs Isten tisztelet, Isten imádat dicsőítés nélkül. Istentiszteleteink során ilyen módon is közeledünk Jézushoz, és hangoljuk szívünket az igehirdetésre.

Gyülekezetünk dicsőítő szolgálatának legfiatalabb ága, melybe nagy örömmel csatlakoztak a testvérek, hogy ilyen módon is dicsérhessük Istent.

Isten képviselése környezetünkben

Jézus parancsát betöltve hirdetjük az Ő halálát és feltámadását és teszünk bizonyságot arról hogy mit tesz Ő az életünkben. Bármikor, bárhol lehet tanúságot tenni, akár Istentiszteletek végén, akár kisebb beszélgetések során.

Hónapról hónapra körülbelül 1 tonna élelmiszert ment az élelmiszermentő csapatunk Kecskemét 3 áruházából, hogy az étel ne a kukába, hanem családok asztalaira kerüljön. Olyan családokéra, akik aznap nem vacsoráznának, vagy nagyobb anyagi nehézségekkel küzdenek.

Gyülekezetünk időseit / betegeit időről időre látogatják többen, így is gyakorolva a hétköznapokban az igét:

"beteg voltam és meglátogattatok"
(Máté 25:36)

Isten képviselése gyülekezetünkben

Időről-időre megújúló szolgálatunk, melyben emberek felé szeretnénk szoglálni azzal, hogy vacsorára hívjuk őket, ahol az evangélium örömhíre mellett közösségben vagyunk, egymást bátorítjuk és egymásért közbenjárunk.

Aki egyszer betért ebbe a turiba, valószínűleg vissza fog jönni. Isten országában a turi is másként működik mint a világban, hiszen a ruha mellett Isten szeretetét is át szeretnénk adni. Hétről hétre örömmel jönnek anyukák, nyugdíjasok, fiatalok, hogy a ruhatárukból hiányzó darabokat itt megtalálják.

Az érkező embereket köszöntik, segítenek nekik a tájékozódásban, felügyelik az előtéri ruhatárat és parkoló autókra is figyelnek (nyitvamaradt ajtó/felkapcsolt fényszóró).